12 April 2009

Minggu ke-26 ~14 minggu je lagi..

Cepatnya masa berlalu..pejam celik..pejam celik dah seminggu lagi berlalu..baby pun dah 6 bulan 2 minggu..lagi seminggu dah nak masuk third trimester..which i guess more challenging than before..but well i'm ready to go through that exciting stage..hopefully everything fine..insyaAllah..

This week ari jumaat aritu g monthly check-up..macam bese la..urine test..check berat..tekanan darah..check perut dan dengar nasihat nurse..everything okay cuma kena tegur kit pasal berat badan..hehe..nurse kata masa minggu ke 17 hingga 23 tu naik mendadak ngat berat..i juz smile at her..yela..dah tgh selera makan..sbb to me yg penting baby sihat..tapi sib baik kali ni berat dah x naik mendadak dah..tp naik byk la jugak..naik 3 kg..x taula tang mana berat tu..ade org kata badan x besar mana..x kisahla..juz go with the flow..rasa2nya after this berat lebih normal..lagipun dah nak masuk 7 bulan..tp kena la jaga makan jugak..risau jugak naik byk ngat kang susah pulak nak slim macam dulu balik lepas pantang nanti..hehe..so far kandungan gula dalam darah pun okay..mama n baby dua2 sihat..alhamdulillah..semoga terusla baik macam ni sampai selamat melahirkan nanti..amin..

Minggu lepas n minggu ni keje mmg la banyak ngat kat opis..harapnya dapatla selesaikan sebaik mungkin..skang selalu ngat termiss something..jd pelupa pun ye..maybe perubahan hormon kot..risau jugak..jd now mmg selalu kena tampal stick note kat meja supaya x lupa ape2 keje yg belum settle..x ke gelabah kalu tetiba ade benda urgent yg terlupa nak wat..harap2 sumenya akan kembali normal seperti biasa..skang ni tgh cuba serap tekanan di tempat kerja..yela..tensen2 pun x elok utk baby..walau tensen camne pun kena relakskan badan n minda jugak..xleh layan ngat..kang sendiri sakit..huhu..

X lama lagi maybe akan dpt tau dapat transfer atau x dalam masa masa terdekat ni..doa sgt moga termakbul dapat pindah ikut hubby..moga lembutla hati org2 kat JPA tu tuk cepatkan perpindahan aku ni..bukan x suka keje kat sini..mesti rindukan suasana kat sini..tp keadaan memaksa utk buat pilihan ni..demi kepentingan bersama..because i love my family so much..nak baby dapat perhatian sempurna dari papa n mama dia..x bestla weekend husband n wife..masa macam ni la perlukan sokongan dr hubby..

4 comments:

I.N.T.A.N said...

salam,
mama shida,

dh masuk minggu 26th. aku tgk ko makin cute la shida.mmg la seri ibu ngandung dh lekat kt ko shida. lege hati aku dgr ko sehat, baby pon sehat. Alhamdulillah...aku doakan semuanye baik berterusan mcm nie supaya dipermudahkan masa bersalin nnt. Insya Allah.

sabar shida yer, aku doakan ko tabah dan semoge JPA akan approved pertukaran ko secepat mungkin.Insya Allah shida..sabar yer yang!

aku syg ko!

faried said...

caya ler... tak tau ler plak ko dah ngandung =)

Snubby, Don of Anime said...

wah.. nk dapat anak dah. huhu. tahniah tahniah!

rasa mcm baru je arituh kenal awak sebagai seorang remaja student. hahahahaha.

cepat sungguh masa berlalu..

lovelymum83 said...

Terima kasih..hehe..masa mmg cepat berlalu..x menunggu kita..kejap je dah tinggalkan alam remaja tu..dah nak jd mak org pun :)